Dukátové buchtičky |
Dukátové buchtičky
- rozpis na 1/2 dávku250g hladké mouky
10g kvasnic
150 ml mléka
25g cukru
30g másla
3 žloutky
50g rozinek
špetka soli
Citronová kůra
1/2 vanilkového cukru
50g másla na pomazání buchet
Zpracovat klasické kynuté těsto, nechat kynout 90 minut, udělat stejné válečky, dát do vymazaného pekáče, každý váleček potřít rozpuštěným maslem, až máme pekáč zaplněn, tak ostrým nožem rozkrájíme na malé buchtičky, prikryjeme utěrkou a necháme 30minut kynout na teplém místě, před pečením ještě potreme rozpuštěným máslem a pečeme ve vyhrate troubě do zlatova.Po upečení potřeme zbytkem rozpuštěného másla.
Vanilková pěna :
1/4 litrů sladké smetany
100g cukru
4 žloutky
1vejce
2 cm vanilky
Všechny ingredience smícháme v kotlíku a slehame na ohni dokud nezačne směs houstnout. Ihned podáváme.