Zvěřina - srnčí na smetaně |
Srnčí svíčková (nebo kýta) s ostružinami
Ingredience:600 g srnčí svíčkové mletý pepř sůl olej 400 ml zvěřinového vývaru 500 g dýně 200 g ostružin
2 červené cibule máslo
2 lžíce dýňových semen majoránka
2 lžíce škrobu 4 lžíce smetany
Příprava:
Troubu předehřejeme na 180 °C, srnčí svíčkovou omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a pečeme 10 - 15 minut. Mezitím na kostky pokrájíme dýni a přebereme ostružiny. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na dílky. Rozehřejeme trochu oleje a máslo, přidáme cibuli a dýni a opékáme 6 - 8 minut. Vmícháme dýňová semena, majoránku a ostružiny a krátce ohřejeme, osolíme a opepříme. Maso vyjmeme z pekáče a udržujeme teplé. Výpek uvedeme do varu, škrob rozmícháme v troše studené vody, přidáme k výpeku a za stálého míchání povaříme. Vmícháme smetanu a omáčku podle potřeby osolíme a opepříme.
2 lžíce dýňových semen majoránka
2 lžíce škrobu 4 lžíce smetany
Příprava:
Troubu předehřejeme na 180 °C, srnčí svíčkovou omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a pečeme 10 - 15 minut. Mezitím na kostky pokrájíme dýni a přebereme ostružiny. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na dílky. Rozehřejeme trochu oleje a máslo, přidáme cibuli a dýni a opékáme 6 - 8 minut. Vmícháme dýňová semena, majoránku a ostružiny a krátce ohřejeme, osolíme a opepříme. Maso vyjmeme z pekáče a udržujeme teplé. Výpek uvedeme do varu, škrob rozmícháme v troše studené vody, přidáme k výpeku a za stálého míchání povaříme. Vmícháme smetanu a omáčku podle potřeby osolíme a opepříme.
Svíčkovou nakrájíme na plátky a spolu s omáčkou a ostatními přísadami rozdělíme na talíře a podáváme.
#Srnčí kýta, Zvěřina, Svíčková na smetaně, Myslivecká kuchařka