Játra, barevné papriky, kousek mrkve a lahůdková cibule, to je česká čína a k tomu rýže basmati |
Játra od Krakonoše
Ingredience:
Kančí nebo srnčí játra, 3 střední cibule, 15 deka slaniny, majoránku, sůl, pepř, koření na divočinu, jíšku, sladkou papriku, půl deci červeného vína,
1 deci vody, sádlo.
Příprava:
Játra nakrájíme na kostky a dobře propláchneme, na pánvi rozpustíme 2 lžíce sádla a přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak přidáme na kostky nakrájenou slaninu a minutu smažíme, pak přidáme játra a zprudka restujeme, aby se játra zatáhla, přisypeme půl balíčku majoránky a lehce okořeníme pepřem, paprikou a kořením na divočinu, jedno deci vody smícháme s půl deci červeného vína a podlejeme, za občasného míchání dusíme do měkka, až jsou játra dostatečně měkká, tak šťávu zahustíme jíškou a osolíme podle chuti a můžeme podávat.
Doporučená příloha: rýže
#Játra na sádle, Lovecké právo, Srnčí játra, Játra na slanině, Játra
DOBROU CHUŤ!