Tatarský biftek |
Tatarský biftek
Sůl, šest žloutků, dvě lžíce hořčice, dvě šalotky, šest set gr hovězí svíčkové, dvě lžíce ostré francouzské hořčice, tři lžíce worcesterské omáčky a mletý černý pepř.
Maso utřeme jemně ostrým nožem. Pokud se nám s ním nechce škrábat, umeleme jej. Cibuli očistíme a jemně nasekáme. Do masa vmícháme obě hořčice, cibuli, worcesterskou omáčku a lehce opepříme.
Podle chuti můžeme maso doplnit o pár kapek tabasca nebo jej naopak zjemnit dvěma lžícemi whisky. Maso nesolíme. Každý si osolíme podle chuti a navíc aby maso pustilo šťávu.
Svíčková je velmi křehká. Stačí míchat jen zlehka. Z masa vytvarujeme bochánek, který necháme v lednici uležet. Pak maso rozdělíme podle osob do mističek a v každé vytvoříme důlek. Do důlků vychlazeného masa vložíme žloutky a můžeme podávat.
K tataráku nesmí chybět topinky s česnekem, kapary nebo zelenina.
-