BUBLANINA |
Bublanina – výborná rychlovka
3 vejce
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
¾ hrnku oleje
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 hrnek vlažného mléka
ovoce
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přišleháme olej, oba druhy mouky s práškem do pečiva a solí a nakonec vlažné mléko.
Vznikne řidší těsto, které vylijeme na klasický velký plech vyložený pečícím papírem.
Ovoce trochu obalíme v mouce, aby nekleslo až na dno a poklademe jím těsto. Pečeme při 180°C do růžova.
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
¾ hrnku oleje
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 hrnek vlažného mléka
ovoce
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přišleháme olej, oba druhy mouky s práškem do pečiva a solí a nakonec vlažné mléko.
Vznikne řidší těsto, které vylijeme na klasický velký plech vyložený pečícím papírem.
Ovoce trochu obalíme v mouce, aby nekleslo až na dno a poklademe jím těsto. Pečeme při 180°C do růžova.
Zkusíme špejlí. V případě kyselejšího ovoce ještě teplé pocukrujeme.