Nakládané chilli papričky
Chilli papričky z domova
Recept na to jakým způsobem zpracovávat pracně vypěstované chilli papričky. Nejlepší způsob je sterilování a konzervování.
Při správném poměru ingrediencí a tepelné úpravě (konzervaci) zjistíte, že zavařování je ten nejlepší způsob jak si v pohodlí domova s přáteli v zimních časech vychutnat vlastní plody ze své zahrádky zahrady.
Suroviny na lák na nakládání chilli papriček Jalapeno:
voda 2,1 litru ocet 0,5 litru 200 - 250 g cukru (třtinového nebo řepného) 80 g soli 2 ks bobkových listů 5 ks hřebíčků 5 ks celého pepře 5 ks nového koření
Veškeré suroviny dáme do rendlíku a necháme projít varem.
Další zpracování:
Jalapeno papričky nakrájíme na kolečka a vložíme do vymyté sklenice. Můžeme přidat dle chuti i pár koleček mrkve, křenu, cibule či česneku. Pro konzervování existuje mnoho způsobů. Doporučuji vyzkoušet různé časy tepelné úpravy a pro zachování dokonalé křupavosti a čerstvosti zavařovaných plodů paprik. Každý má rád trochu jinou konzistenci, ale vězte, že úplně nejlepší způsob tepelné úpravy je zalít Jalapeno papričky horkým lákem a obrátit dnem vzhůru. Po pár dnech je možné konzumovat.
Ve sklepě, pokud je nesníte dříve, vydrží i několik let.
Doporučení pro přípravu jídla: Chuťovka na jednohubky, chlebíčky, do zeleninových salátů, příloha na pizzu, obložené chleby, jen tak s chutí