![]() |
Pečeně z nízkého roštěnce na smetaně s houskovým knedlíkem |
Pečeně z nízkého roštěnce na smetaně, s houskovým knedlíkem
Maso v celku protkat špekem, sůl, pepř, nakrojit proužky v žíle, aby se nezkroutilo a zprudka opéct na oleji, aby se zatáhlo.
Příprava jak na svíčkovou - zeleninový základ
- osmahnout na tuku mrkev, celer (větší podíl) a cibuli, divoké koření (bobkový list, nové koření a celý pepř), vložit maso podlít, zavařit a dát přiklopené dusit do trouby asi na 2 hod. Před koncem druhé půlky pečení odklopit a dopéct.
Pak maso vyndat na talíř , zahustit už na plotně záklechtkou, dobře provařit, příp. dosolit a přidat citronovou šťávu. Rozmixovat tyčovým mixerem a nakonec zjemnit trochou smetany, já dávám tu na šlehání