Vepřová kýta na zelenině.... |
2 stroužky česneku 1/2 červené papriky
1 lžička sladké papriky 2 bobkové listy černý pepř
špetka chilli 2 lžíce jemných ovesných vloček
sůl, cca 300 ml vody
...brambory na přílohu
Do pomalého hrnce dáme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na slabé plátky červenou papriku, malá kolečka česneku, maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, jemně opepříme, přidáme špetku chilli a sladké papriky - koření s masem promneme a přidáme k zelenině v pomalém hrnci, nakonec přidáme 2 bobkové listy.
Vše podlijeme cca 300 ml vody nebo tak, aby byla směs zhruba ze 2/3 ponořená..
Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7-8h nebo na 4,5-5h. Zhruba půl hodiny před koncem vaření přidáme jemné ovesné vločky a necháme povařit. Vločky se do sósu pěkně vsáknou a není potřeba žádné mouky či škrobu.
Jakmile je maso měkké, dle potřeby dochutíme nebo naopak rozředíme, záleží na tom, kolik vám maso pustí vody.
Podáváme s vařeným bramborem nebo knedlíkem.