Špízy, rýže, hranolky, cibulový sosík z výpeku |
Ingredience
2 ks paprika 2 ks velká cibule 30 dkg
kuřecí játra 20 dkg
špek 3 ks vykostěné kuřecí stehno 20 dkg
anglická slanina podle chuti
mletý pepř sůl grilovací koření podle potřeby
voda nebo slabý vývar na podlití
Postup přípravy
Kuřecí stehna vykostíme a společně s játry nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Špek i slaninu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na měsíčky, papriku na kolečka nebo kostky. Pár kousků špeku si odložíme. Špejle nařízneme do špičky, aby se nám jednotlivé suroviny lépe napichovaly. Střídavě napichujeme maso, cibuli, slaninu, papriku a špek. Osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Vyjde to na 5 - 6 špízů.
V hlubší pánvi rozehřejeme odložený špek, počkáme, až pustí tuk. Vložíme špízy a zprudka orestujeme. Podlijeme trochou vody nebo slabého vývaru a pod pokličkou za občasného obracení podusíme doměkka. Kuřecí špíz s cibulí chutná dobře s hranolky a tatarkou, někomu ale postačí i krajíc chleba.
DOBROU CHUŤ!
Špízy, rýže, hranolky, cibulový sosík z výpeku