Husí paštika |
Paštika z husích jater
6–8 porcí
Slaninou vytřeme formu ve které budeme paštiku péct. Slaninu, cibuli a hřib nakrájíme na kostičky. Slaninu vypečeme, přidáme půl množství cibule, hřib a dobře orestujeme. Tuto směs necháme zchladnout. Očištěná játra i maso nakrájíme na hrubší kusy a dvakrát umeleme na masovém mlýnku nebo rozsekáme v kuchyňském kutru najemno i se zbylou cibulí. K masové směsi přidáme směs se slaninou, žloutky, koření, naředíme vývarem, dochutíme brandy a dobře promícháme. Formu nebo jedno-porcové formičky naplníme paštikou, zakryjeme alobalem, dobře utěsníme a dáme péct do trouby ve vodní lázni na 1-1,5 hodiny. Pak necháme zchladnout, vyklopíme, krájíme a podáváme. |