Se škvarky a mandlemi.... |
DOMÁCÍ PAŠTIKA Z VEPŘOVÝCH JATER
400 g vepřová játra
50 g slaniny
50 g másla
1 kus cibule
125 ml smetany( na vaření)
4 stroužky česneku,
sůl, majoránka, drceny kmín.
V pánvi vyškvaříme slaninu, nakrájenou na kostky. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli,nechám zpěnit,vložím očištěná játra nakrájená na kousky a podusím do měkka.
Potom směs rozmixuji, osolím, okořením, přiliji smetanu, přidám změklé máslo a vše dobře promíchám. Připravenou směsí naplním formu, kterou nechám v lednici nejlépe přes noc ztuhnout a uležet....
#Bašta - fidly!, Játra, Játrová paštika, Paštika, Kuchyně, Česká kuchyně, Domácí kuchyně, Vepřové
Potom směs rozmixuji, osolím, okořením, přiliji smetanu, přidám změklé máslo a vše dobře promíchám. Připravenou směsí naplním formu, kterou nechám v lednici nejlépe přes noc ztuhnout a uležet....
#Bašta - fidly!, Játra, Játrová paštika, Paštika, Kuchyně, Česká kuchyně, Domácí kuchyně, Vepřové