Srnčí medailonky |
Ingredience:
srnčí zvěřina 8 kusů (každý asi 100 g), slanina 16 plátků, mouka pšeničná hladká, máslo 80 gramů (přepuštěné), žampiony 150 gramů, šťáva citronová (+ skrojky citronu k podávání), koriandr, mouka pšeničná hladká 1 lžička, smetana na šlehání 4 lžíce, vývar (nebo voda podle potřeby), koňak (40%) nebo brandy, petrželka velkolistá (na ozdobení), cukrový rozvar (třešňový k podávání), sůl, pepř
Příprava:
Medailonky nenaklepávejte. Obtočte je plátky slaniny a zpevněte kuchyňským provázkem, aby si udržely pěkný tvar. Osolte, opepřete a obalte v mouce. Zprudka (asi 3 minuty z každé strany) je opečte na másle, pokud je chcete ale mít propečenější, můžete je ještě dát na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Na zbytku másla osmahněte na tenké plátky pokrájené žampiony. Osolte je, opepřete a ochuťte koriandrem a citronem. Zaprašte je moukou, krátce osmahněte a poté zalijte smetanou a trochou vývaru (nebo vody). Vařte ještě asi 7 minut. Nakonec lehce ochuťte koňakem (není nutný) a odstavte ze sporáku.
Medailonky podávejte se skrojkem citronu, s třešňovým rozvarem (krátce povařenými třešněmi s trochou cukru a ovoněnými střikem třešňové pálenky) a se širokými nudlemi. Dozdobte petrželkou
Srnčí, Srnčí plátky, Myslivecká kuchařka, Zvěřina a kuchyně myslivce.