Pečeně z divočáka v klasické úpravě |
Maďarské pikantní plátky z divočáka
1 kg vykostěných kotlet z divočáka, sůl, mletý pepř, česnek, mléko, 1 lžíce mleté papriky, 10 lžic polohrubé mouky, špetka tymiánu, olej na smažení
Příprava:
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a silně potřeme rozmačkaným česnekem. Naskládáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme uležet do dalšího dne v ledničce.
Mouku smícháme s paprikou a tymiánem. Maso vyjmeme z mléka, necháme okapat, osušíme ubrouskem a obalíme v paprikové mouce. Na rozpáleném oleji osmažíme z každé strany asi dvě minuty.
Doporučená příloha:
Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a zeleninovou přílohou.