Srnčí na zázvoru |
na webu jsou podrobnosti co a jak připravit?
Ingredience:
srnčí nebo kančí kýta nebo kotleta,
1 cibule na kolečka, kousek pórku na kolečka,
asi 10 dkg slaniny na kostičky, 1/2 másla
Na směs:
4 stroužky prolisovaného česneku,
1 lžíce sladké papriky,
1 lžíce mletého sušeného zázvoru,
šťáva z 1 velkého citronu, 1 lžička soli, voda na dolití, aby vznikla kašička
Postup:
Na směs ze všech surovin smícháme hustou kašičku a potřeme jí maso ze všech stran. Pak dáme do pekáče i se zbylou kašičkou a společně s cibulí, pórkem, slaninou a máslem. Podlijeme vodou a pečeme doměkka (asi 2 hodiny při 180st).
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým knedlíkem, přeléváme jen lehce sosem a k tomu kompot.
ten článek o vaření >>>>> pokračuje podrobně tady!