Red ředkvičky |
Ředkvičkový salát
6 topinek, 1 hlávkový salát, 12 ředkviček, plnotučná hořčice, sůl, olivový olej, 2 stroužky česneku
Do misky si dáme 1 lžíci hořčice, trochu oleje a špetku soli. Promícháme a přidáme prolisovaný česnek. Opláchneme salát a nakrájíme na menší kousky. Topinky opečeme na oleji. Salát dáme do misky s rozmíchanými ingrediencemi a zamícháme. Nakonec přidáme kousky ředkviček nakrájené na libovolné tvary.
Ředkvičky jsou bohaté také na vlákninu. Obsahují vitamín C, velké množství kyseliny listové či selen, draslík, vápník, síru, karoten a vitamin B. Ředkvička obsahuje velmi málo tuku, hubí střevní bakterie, podporuje dobré trávení a zabraňuje plynatosti. Také chrání buňky před volnými radikály, posiluje imunitu, snižuje cholesterol a uvolňuje hleny při kašli.
Ředkvičky rovněž zbavují tělo těžkých kovů, podporují produkci hormonů štítné žlázy a preventivně působí proti žlučovým, ledvinovým a močovým kamenům."