Kuchyně i s úsměvem |
Kudy jinudy?
A konec konců proč svému miláčkovi nepřipravit takový:
Steak s čoko-chilli fondue /2 porce/
400 g steaku ze svíčkové - očištěné a rozkrájené na kousky, 1 lžíce olivového oleje, sůl a čerstvě mletý černý pepř, 55 g cukru krystal, 100 ml vody, 1 oloupaný stroužek česneku, 1 snítka tymiánu, 55 g hořké čokolády rozlámané na kousky, 1/2 červené chilli papričky zbavené semínek a nasekané
Na pánvi zahřejte cukr až se rozpustí, přidejte vodu a na mírném ohni přiveďte k varu. Přidejte rozdrcený česnek, tymián a vařte 2-3 minuty, aby se chutě rozvinuly. Steaky položte na mělký talíř, polijte olejem. Pánev zahřejte a osmahněte na ní steaky 1 minutu (nebo i více, dle uvážení a chutě) z každé strany. Do sirupu s česnekem a tymiánem přidejte čokoládu a chilli a nechte rozpustit. Směs přelijte do fondue nádoby, pod kterou jste zapálili ohřívač. Podávejte steakové kousky napíchnuté na špejli - připravené k namáčení v čoko-chilli fondue.
Srdce Vašeho protějšku zaručeně rozehřejí:
Afroditin nápoj lásky
4 kostky ledu, 2 dcl ananasového džusu, 0,5 dcl brandy, 1 proužek pomerančové kůry
Smíchejte kostky ledu, brandy a džus, pořádně zamíchejte. Podávejte ozdobené pomerančovou kůrou.
Valentýnský punč 2 šálky chlazeného grapefruitového džusu, 4 šálky chlazeného pomerančového džusu, 8 šálku světlého piva, 1/4 šálku cukru, 2 pomeranče
Vše smíchejte kromě pomerančů. Ty oloupejte a odstraňte z nich semínka. Dílky pomeranče dejte do punče - budou plavat na povrchu a nechte vychladit. Pak podávejte.