Frankfurtská hovězí pečeně |
Ingredience:
1 kg hovězího roštěnce, 3 frankfurtské párky, sladká paprika, 1 cibule, 60 g slaniny, 60 g másla, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
1. Roštěnec zbavíme tuku i blan a necháme přes noc odležet v chladu. Druhý den jej prošpikujeme párky, osolíme a povrch okořeníme sladkou paprikou.
2. Drobně pokrájenou cibuli usmažíme do růžova na másle a slanině, přidáme připravené maso, podlijeme horkou vodou a pod poklicí upečeme do měkka.
3. Hotovou pečeni vyjmeme, uložíme na teplé místo, šťávu zaprášíme moukou, přecedíme a povaříme.
Na závěr do ní ještě doplníme kolečka zbylých párků. Podáváme s velkými máslovými noky.
Tip: Zbytek frankfurtské pečeně lze tence nakrájet a servírovat s okurkou či nakládanými houbami jako studenou večeři.
Foto: novinky.cz