Pečená kančí žebra na víně, červené cibuli a sladké chilli omáčce |
hřbet z divočáka
25 dkg slaniny
2 cibule
koření Hubert (Divočina) na zvěřinu
kuličky jalovce
1 balíček čerstvé nebo mražené zeleniny - mrkev, celer, petržel
sůl
pepř
1 šlehačka
0,5 litru červeného vína
olej
lžíce másla
citrón
brusinkový kompot
jablka (podle počtu porcí)
Postup:
Maso nejprve prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme. Zbytek slaniny si nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Cibule nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme. Pak k ní přidáme připravenou slaninu na kostičky, koření Hubert (Divočina) a jalovec.
Vložíme hřbet a opečeme ze všech stran. Podlijeme vínem a dáme péct do trouby. V průběhu pečení podléváme vínem. Hřbet můžete při pečení otočit. Ke konci pečení přisypeme zeleninu.
Když je maso měkké, vyjmeme ho, dáme na teplé místo, aby vám nevystydlo a do omáčky vlijeme šlehačku. Omáčka je celkem hustá, jsou v ní kousky slaniny a zelenina, ale pokud se vám zdá řídká, tak ji trochu zahustěte.
Během pečení si připravíme jablka. Rozkrojíme na půlku, vydlabeme prostředek, pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Brusinky vyklopíme ze skleničky na sítko a necháme okapat. Pak do důlků jablek vložíme hromádky brusinek. Vezmeme malý pekáček, dáme na něj máslo, položíme jablka a dáme zapéct do trouby.
Podáváme s houskovým knedlíkem. Každému na talíř položíme půlku jablka s brusinkami.
Výtečné jídlo. Dobrou chuť!
#Kančí hřbet s brusinkami, Zvěřina, Žebírka, Myslivecká kuchařka, Domácí kuchyně,