Srnčí hřbet na žampionech |
CO BUDEME VAŘIT DNES?
Potřebujeme:
1-1,2 kg hřbetu, 10 dkg slaniny,
10 dkg anglické slaniny
1 mrkev, 1 velká cibule,
2 bobkové listy, pepř, sůl,
2 dl červeného vína,
10 dkg žampiónů (nebo jiných hub),
máslo, jíška.
Příprava srnčího:
Vykostěné a odblaněné maso ze hřbetu protáhneme klínky slaniny, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků anglické slaniny, převážeme nití. Zbylou slaninu pokrájíme na nudličky a dáme na ni zapěnit nakrájenou mrkev (mrkev můžeme vynechat) a cibuli.
Na pekáč vložíme připravený hřbet spolu s bobkovým listem. Opečeme ze všech stran. Jakmile šťáva vysmahne, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Je-li ještě třeba, podlijeme horkou vodou.
Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu s mrkví a cibulí propasírujeme sítem, přidáme jemně pokrájené žampióny nebo jiné houby, dochutíme trošku soli a ústřicovou omáčkou a necháme chvilku podusit.
Zahustíme jíškou a necháme přejít var.
#Srnčí hřbet, Na houbách, Myslivecká kuchařka, Vaříme s přáteli, Co budeme vařit dnes?,