![]() |
Vánoční perníčky krásně zdobené |
600g hladké mouky, 380g cukru moučka, 4 vejce, 150 g tekutého medu,10 g sody, 2 lžíce perníkového koření.
Náplň: povidla, mleté ořechy, drcené dětské piškoty, citr.kůra, badyán, rum.
Do vyšlehaného sněhu z bílků postupně našleháme cukr a žloutky. Potom vmícháme mouku se sodou a kořením, a nakonec tekutý med. Vypracujeme těsto a necháme do druhého dne odležet v chladu. Z těsta vyválíme plát silný 2,5-3 mm a vykrajujeme tvary.
Pečeme na 230 st.C pouze 4-5 minut.! Po vychladnutí slepujeme povidlovou náplní a zdobíme čokoládovou polevou a marcipánem. Kdo má trpělivost, může různě dozdobit cukrovou polevou...
Zdobení je jednoduché. Slepený perník pomocí lžičky "omatlám" čokoládovou polevou, a hned na to dám vykrojenou ozdobičku z vyváleného plátu koupeného fondánu, a obdobím cukr.vločkami a posypu stříbrnými a bílými cukr.kuličkami...
#Vánoční perníky, Rady a tipy, Stolování a etiketa, Štědrý den, Vánoční,
Zdroj: sociální sítě Danuše Stiblíková