Srnčí kýta a houbový závin |
Srnčí kýta se slaninou
Ingredience:
1 kg srnčí kýty 120 g slaniny
5 kuliček jalovce citrónová kůra
1 cibule ocet 100 g másla
400 ml smetany 30 g mouky
Příprava:
Srnčí kýtu zbavíme kostí, odblaníme, protkneme slaninou a svážeme. Pak posypeme roztlučeným jalovcem, nastrouhanou citrónovou kůrou, kolečky cibule a pokapeme octem. Potom kýtu vložíme do hrnce a polijeme rozpáleným máslem. Dáme na vařič a při opékání pokapeme občas octem a poléváme kyselou smetanou. Nejdříve položíme kýtu slaninou dolů a opečenou obrátíme a dopečeme. Potom šťávu z pečeně zbavíme mastnoty, zaprášíme moukou, zavaříme a podáváme zvlášť. Kýtu nakrájíme na plátky, dáme na mísu, ozdobíme brusinkami a podáváme.
Doporučená příloha: houbový závin
Příprava:
Srnčí kýtu zbavíme kostí, odblaníme, protkneme slaninou a svážeme. Pak posypeme roztlučeným jalovcem, nastrouhanou citrónovou kůrou, kolečky cibule a pokapeme octem. Potom kýtu vložíme do hrnce a polijeme rozpáleným máslem. Dáme na vařič a při opékání pokapeme občas octem a poléváme kyselou smetanou. Nejdříve položíme kýtu slaninou dolů a opečenou obrátíme a dopečeme. Potom šťávu z pečeně zbavíme mastnoty, zaprášíme moukou, zavaříme a podáváme zvlášť. Kýtu nakrájíme na plátky, dáme na mísu, ozdobíme brusinkami a podáváme.
Doporučená příloha: houbový závin
#Zvěřina, Myslivecká kuchařka, Naše kuchyně, Když vaří a servírují chlapi!, Srnčí kýta,