Srnčí maso s vepřovým masem a rýží |
Placičky ze srnčí zvěřiny
Ingredience:
½ kg srnčí zvěřiny,
½ kg vepřového masa,
4 žemle, 1 cibule, 2 vejce,
1/2 sardele,
10 dkg másla, citrónová kůra, pepř, sůl.
Příprava:
Očištěnou a odblaněnou zvěřinu rozemeleme se stejným množstvím vepřového masa. Přidáme namočené a vytlačené žemle, nastrouhanou cibuli, vejce, podle možností sardel nebo sardelovou pastu utřenou s máslem, trochu citrónové kůry, pepř a sůl. Vše promícháme a tvoříme tenké placičky asi jako dlaň velké, které rychle upečeme na másle nebo na sádle po obou stranách. Příloha opékané brambory.
Doporučená příloha: rýže nebo brambory
Příprava:
Očištěnou a odblaněnou zvěřinu rozemeleme se stejným množstvím vepřového masa. Přidáme namočené a vytlačené žemle, nastrouhanou cibuli, vejce, podle možností sardel nebo sardelovou pastu utřenou s máslem, trochu citrónové kůry, pepř a sůl. Vše promícháme a tvoříme tenké placičky asi jako dlaň velké, které rychle upečeme na másle nebo na sádle po obou stranách. Příloha opékané brambory.
Doporučená příloha: rýže nebo brambory