Žebírko z divočáka pečené na medu, rozmarýnu, slanině a divokém koření Myslivost (od vladimir coubal) |
Suroviny:
2,5 kg kančích žebírek
Na marinádu: 125 g másla (rozpuštěného) 4 lžíce medu 4 lžíce olivového oleje rozmarýn (nasekaný) koření na divočinu 5 stroužků česneku sůl pepř
- Postup přípravy receptu
-Všechny suroviny na marinádu smícháme.Naporcovaná žebírka necháme v marinádě přes noc uležet.Pečeme v troubě na 190 stupňů, občas podle potřeby podlijeme.
Jiný recept:
Ingredience:
600 g žebírek sůl 5 stroužků česneku kmín
Popis přípravy:
Žebírka dobře umyjeme a prošpikujeme očistěným a nakrájeným česnekem. Osolíme je, posypeme kmínem a takto připravené necháme přes noc odležet. Pak je podlijeme vodou a pomalu pečeme v troubě.
Upečené žebírka vybereme a pokrájené podáváme s brambory nebo dušeným zelím a knedlíkem.