KUŘE NA PAPRICE |
Kuře na paprice, odpalované krupicové noky...
Kuřecí čtvrtky
okořenit vegetou, opéct na másle, trochu cibule osmahnout, přidat mletou papriku, nové koření, bobkový list, pepř, podlít vodou a dusit doměkka.
Maso vyndat, zahustit záklechtkou (u nás závrtkou), provařit, přecedit, přidat obrané maso, citronovou šťávu a zjemnit smetanou (nejlépe na šlehání).
Krupicové noky
Krupicové noky
- 3/4 l mléka, 70 g másla, sůl, 300g krupice (já dávám dětskou), 2-4 vejce (já dávám 4) mléko, máslo, sůl zavařit a metlou vmíchat naráz krupici, hodně zhoustne, takže pokračovat s vařečkou a chvíli míchat, až se přestane těsto lepit na vařečku.
Do vychladlé hmoty v robotě hákem postupně vmíchat vajíčka, až vznikne hladké těsto. Pomocí lžíce a dlaně tvarujeme noky (lžíci namáčet ve stud.vodě v misce, aby se nelepilo). Já si je udělám najednou a pak je vařím na 2x, ve vařící vodě, až vystoupí nahoru, tak je nechám na mírném ohni asi 4 min. Podběrákem do misky a promastit olejem. Není to složité, jak to možná vypadá. Vždy se povedou.
Když se vám nechce dělat noky, hezké jsou a někdy dělám, malé kuličky. Tyto noky nebo kuličky se dají použít i na sladko, s tvarohem, nebo ovocnou omáčkou...