Domácí paštika |
900 g hovězí kližky s odkrojeným tukem, nakrájené na kostičky
600 ml hovězího vývaru
300 ml červeného vína
1 malou cibuli, oloupanou a nakrájenou na čtvrtky
2 stroužky česneku
několik bobkových listů
několik snítek tymiánu
špetku mletého muškátového oříšku
½ lžičky hořčičného prášku
115 g nesoleného másla (změklého)
sůl a mletý černý pepř
Postup:
Vložte hovězí maso do hrnce, zalijte vývarem a vínem a posypte cibulí, česnekem, bobkovým listem a tymiánem. Přiveďte k varu, pak přiklopte a přesuňte do trouby předehřáté na 160 stupňů Celsia. Nechte dusit 2,5 až 3 hodiny, dokud se maso nezačne rozpadat na nitky.
Slijte tekutinu a vyndejte cibuli, česnek a koření. Maso přesuňte do robotu, přidejte muškátový květ, hořčičný prášek a 115 g změklého másla. Rozmixujte (případně ručně natrhejte) do hladké nebo mírně hrubší konzistence.
Masovou směs vydatně osolte a opepřete, lžící napěchujte do malých misek. A nechte dvě hodiny chladit v lednici. Domácí paštika je hotová!