Kuřecí paštika s mandlemi |
Domácí paštika z kuřecích jater
•Kuřecí játra 500 g
•Máslo 150 g
•Česnek 2 stroužek
•Cibule
menší 1 ks
•Tymián 2 snítka
•Koření pěti vůní 1 špetka
•Sůl 1 lžička
•Černý pepř 2 špetka
•Smetana 2 lžíce
•Červená paprika 2 špetka
•Rozmarýn
trochu do paštiky - zbytek použijeme na ozdobu 1
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Směs dáme do kuchyňského robotu a promixujeme na pastu. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.
Paštiku propasírujeme přes síto, aby byla hladká. Rozdělíme do mističek, uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáme do ledničky ztuhnout.