KANČÍ RAGÚ |
80 dkg kančí plece,
1 cibule,
2 mrkve, 1/4 středně velkého celeru, 2 ks bobkového listu,
5 kuliček jalovce, 3 kuličky nového koření, 3 snítky tymiánu,
1 snítka šalvěje, 2 dl červeného vína, vývar na podlévání, sůl, pepř, sádlo, hladká mouka
Na sádle o restujeme společně nakrájené osolené maso, mrkev, celer a cibuli. Necháme zezlátnout. Podlijeme vývarem a 1 dl vína. Přidáme koření a dusíme do měkka. Podléváme vývarem do ¾ masa.
Když je maso skoro měkké, vydusíme do tuku, zaprášíme trochou mouky (ne moc, omáčka nemá být hustá, spíše nechat udělat šťávu), podlijeme vývarem a 1 dl vína.
Necháme provařit a dochutíme solí a popřípadě trochou citronové kůry.