Vepřová pečeně |
Jako přílohu doporučuji šťouchané brambory a nebo krokety.
INGREDIENCE
na smažení
- máslo 50 g
- olej slunečnicový 5 lžíce
na zahuštění
- máslová jíška 2 lžíce
obecně
- cibule 1 ks
- hořčice plnotučná 3 lžíce
- libeček 1 hrst
- med 3 lžíce
- pepř černý drcený min 1 špetka
- petržel 1 ks
- sůl min 1 špetka
- vepřová pečeně 500 g
- vývar kuřecí 1 l
POSTUP
1. Vepřovou pečeni důkladně osolíme a opepříme. Nejlépe se to dělá na talíři.
2. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran osmahneme dohněda.
3. Mezitím si nakrájíme na menší kousky petržel a cibuli.
4. Důkladně osmahnuté maso vyndáme z hrnce na talíř.
5. Do výpeků v hrnci přidáme máslo, nakrájenou petržel a cibuli.
6. Za občasného míchání smažíme na střední teplotě, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
7. K osmahnuté zelenině přilijeme vývar.
8. Vložíme zpátky maso i se vším, co z masa vyteče na talíř.
9. Přidáme hořčici.
10. Přidáme med a pod poklicí pozvolna dusíme cca hodinu
11. Po hodině vyndáme maso z hrnce a půjdeme dokončovat omáčku.
12. Do hrnce přidáme jíšku a pomocí tyčového mixéru důkladně rozmixujeme. Za občasného míchání necháme 15 minut provařit.
13. Mezitím si nakrájíme libeček nadrobno.
14. Libeček dáme do provařené omáčky, zamícháme a vypneme plotnu.
INGREDIENCE
na smažení
- máslo 50 g
- olej slunečnicový 5 lžíce
na zahuštění
- máslová jíška 2 lžíce
obecně
- cibule 1 ks
- hořčice plnotučná 3 lžíce
- libeček 1 hrst
- med 3 lžíce
- pepř černý drcený min 1 špetka
- petržel 1 ks
- sůl min 1 špetka
- vepřová pečeně 500 g
- vývar kuřecí 1 l
POSTUP
1. Vepřovou pečeni důkladně osolíme a opepříme. Nejlépe se to dělá na talíři.
2. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran osmahneme dohněda.
3. Mezitím si nakrájíme na menší kousky petržel a cibuli.
4. Důkladně osmahnuté maso vyndáme z hrnce na talíř.
5. Do výpeků v hrnci přidáme máslo, nakrájenou petržel a cibuli.
6. Za občasného míchání smažíme na střední teplotě, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
7. K osmahnuté zelenině přilijeme vývar.
8. Vložíme zpátky maso i se vším, co z masa vyteče na talíř.
9. Přidáme hořčici.
10. Přidáme med a pod poklicí pozvolna dusíme cca hodinu
11. Po hodině vyndáme maso z hrnce a půjdeme dokončovat omáčku.
12. Do hrnce přidáme jíšku a pomocí tyčového mixéru důkladně rozmixujeme. Za občasného míchání necháme 15 minut provařit.
13. Mezitím si nakrájíme libeček nadrobno.
14. Libeček dáme do provařené omáčky, zamícháme a vypneme plotnu.