Hovězí a la zvěřina |
Hovězí a la zvěřina
Ingredience:
700 g hovězího masa - vhodná je kližka, 60 g slaniny (anglické, paprikovaného boku apod.),
1 větší cibule, 1 střední mrkev,
1 menší celer, sůl, 1-2 špetky mletého pepře, 1 lžička kremžské hořčice,
1 lžíce rybízové zavařeniny,
necelé 1 dl červeného vína,
8 lžic zakysané smetany,
1 menší celer, sůl, 1-2 špetky mletého pepře, 1 lžička kremžské hořčice,
1 lžíce rybízové zavařeniny,
necelé 1 dl červeného vína,
8 lžic zakysané smetany,
olej, 1 lžíce hladké mouky.
Příprava:
Rozehřejeme olej a zpěníme na něm půlku nadrobno nakrájené cibule. Přidáme a osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, vložíme na malé plátky nakrájené naklepané maso, osmažíme, osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, až se šťáva z masa vydusí.
Zaprášíme moukou, necháme zasmahnout a podléváme za stálého míchání vodou na potřebné množství.
Zasypeme druhou polovinou cibule, nakrájené nadrobno, jemně nastrouhanou zeleninu, hořčici, zavařeninu a děláme v papiňáku 30-40 minut.
Do hotové šťávy vmícháme víno a smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme.
#Hovězí, Zvěřina, Naše kuchyně, Jak na to, Co budeme vařit dnes?
#Hovězí, Zvěřina, Naše kuchyně, Jak na to, Co budeme vařit dnes?