Italská polévka Minestrone |
MINESTRONE
Ingredience 4 porce
Voda podle potřeby
1dcl oleje extra virgin 1 mrkev
1 řapíkatý celer 1 cibule
200g suchých bílých fazolí
2 brambory zelenina podle vaší chuti (cuketa, rajčata, brokolice, kapusta…) parmazán na posypání
Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je uvaříme v té samé vodě asi 20 minut.Nejdříve si v hrnci orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu).
Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15-20 minut, poté odebereme ¼ zeleniny a propasírujeme.
Smícháme, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.