Lesnické karbanátky (ze Šumavy) |
1 kg mletého masa
20 dkg uzeného (slanina, anglická slanina i špek)
2 vejce (sníh)
2 rohlíky
smetana
3-4 snítky rozmarýnu
2 stonky kudrnky nebo petrželky
2 lžičky zázvoru
1 lžička pepře
1 lžička pálivé papriky
5 kuliček drceného jalovce (lepší je umlít)
sůl
Strouhanka na obalení
Sádlo nebo tuk na smažení
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zmladíme vlažnou smetanou. Maso promícháme se žloutky a jemně nakrájeným uzeným. Bylinky jemně nasekáme, přidáme k masu,dáme koření a podle chuti osolíme. Přimícháme lehce vymačkané rohlíky a zapracujeme sníh.
Tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a pečeme.